VIDEO: Najbolj inteligentne pasme mačk na svetu

Prepoznati inteligentno mačko ni tako zelo težko; v veliki večini so le te polne energije, vedno so na tekočem z aktivnostmi v hiši in obenem so vedno pripravljene na nove izzive, kot je učenje trikov. Pa vendar so nekatere pasme mačk že poznane kot bolj inteligentne – preverite, katere so najbolj inteligentne pasme mačk na svetu!

Balijka

Balijka je uvrščena na deseto mesto najinteligentnejših mačk na svetu. Po barvi kožuščka je praktično identična siamski mački, pa vendar je za razliko od nje Balijka dolgodlaka. Balijke so izredno aktivne mačke, ki rade raziskujejo, obenem pa so poznane tudi kot ene glasnejših, saj se veliko oglašajo.

Bengalka

Bengalka je veliki večini ljudi poznana po njenem značilnem celo eksotičnem kožuščku, saj le ta spominja na kožuh leoparda ali jaguarja. Ta pasma mačk je izredno inteligentna, atletska in obenem deloma spominja na divjo mačko. Obožuje gibanje od teka do skakanja po drevesih, ta pasma je znana kot izredno aktivna. Pri tej pasmi je iz tega razloga ključno, da ima le ta dovolj prostora za gibanje in ima dovolj kot fizičnih kot tudi mentalnih aktivnosti.

Burmanka

Burmanka je uvrščena na osmo mesto najbolj inteligentnih mačk na svetu. Poznana je kot izredno aktivna in igriva pasma mačke. Hitro se prilagodi spremembam v okolju in je obenem izredno družabna, saj ima rada družbo drugih mačk in tudi ostalih živali.

Za podrobnejši vpogled v ostale pasme najinteligentnejših mačk na svetu pa si poglejte spodnji video posnetek.

 

Vesna Kropf