SESTAVINE
- 1 konzerva tune v lastnem soku
- 1 skodelica fino mlete kokosove moke
- 1 žlica ekstra lahkega olivnega olja
- 1 žlica mačje trave
- 1 jajce
- 1-2 žlici vode
ČAS PEČENJA
- 12 – 15 min
TEMPERATURA PEČICE
- 170 °C
POSTOPEK PRIPRAVE
Pečico predhodno segrejemo na 170 stopinj Celzija. V multipraktiku zmeljemo tuno, jajca, moko, vodo, olivno olje in mačjo travo, dokler masa ne postane gladka. Iz mase oblikujemo kroglice in za lažje delo uporabimo polnozrnato ali ovseno moko. Kroglice nato pečemo 12 do 15 minut in postrežemo dobro ohlajene.
Posladke hranimo v hladilniku, kjer so uporabni do teden dni.
Mucki, dober tek!
Lara Kristan
Objavljeno v štirinajsti številki revije Mucek