Kako prepoznamo zares kakovostno mačjo hrano?

Unrecognizable woman feeding her black cat at homeŽivimo v času, ko so police trgovin za male živali polne različnih vrst in znamk hrane, zato ni nič nenavadnega, če se skrbniki mačk znajdemo pred dilemo: katero mačjo hrano izbrati? Velika izbira mačje hrane je dar in prekletstvo hkrati. Po eni strani nam omogoča, da poiščemo resnično pravo hrano za svojo mačko, glede na njene sestavine in okus, po drugi strani pa predstavlja tudi tveganje, da med številnimi različnimi znamkami hrane izberemo napačno.

Najboljše vodilo pri izbiri prave hrane za mačko je zagotovo poznavanje ponudbe. Dobro spoznajte kaj vse je na voljo in se prepričajte, da je vaša izbrana hrana najboljša – da vsebuje samo najboljše sestavine in da jo mačke dobro prenašajo. Najbolj zanesljivi pokazatelj kakovosti hrane je zadovoljstvo kupcev, ki izvira iz ješčosti, zdravja in dolgoživosti njihovih mačjih ljubljenk.

nagrade-za-kakovost-arden-grangeMačja hrana Arden Grange je v letu 2014/2015 v Veliki Britaniji prejela prestižni naslov »Najboljša mačja suha hrana« za svoj recept s svežim piščancem in krompirjem za odrasle mačke. Ker nagrado izbirajo potrošniki, bralci revije Your Cat Magazine, je to zagotovo najboljša potrditev, ki jo lahko hrana dobi. Tudi mačja hrana Arden Grange Sensitive, z belo ribo iz oceana in krompirjem, se je visoko uvrstila v kategoriji »Najboljša specializirana hrana za mačke« in tako prejela visoko priporočilo bralcev in uredništva revije. Pri tem je pomembno, da so bralci sami predlagali zmagovalce – glasovanje ni potekalo na podlagi prej pripravljenega seznama nominirancev, temveč so skrbniki mačk sami izbirali najljubšo mačjo hrano iz vse ponudbe na trgu.

In kaj je tisto, kar mačjo hrano Arden Grange naredi zmagovalno?

Vsak, ki si vzame čas, da preuči sestavine industrijsko pridelane mačje hrane, ki je na voljo na trgu, lahko ugotovi, da večina vsebuje veliko količino umetnih dodatkov, kot so konzervansi in barvila, pa tudi veliko soli, sladkorjev in ojačevalcev okusa. Vsi ti dodatki – čeprav uspešno polnijo denarnice proizvajalcev teh hran – pa seveda niso zdravi za mačke in lahko ob dolgoročnem hranjenju povzročijo hude zdravstvene težave in celo skrajšajo življenjsko dobo mačke.

Arden Grange hrana za mačke ne vsebuje soli, sladkorjev, umetnih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih sestavin, obenem pa je naravno hipoalegrena, saj ne vsebuje pšeničnega glutena (vsa Arden Grange mačja hrana je brez žitaric!), govedine, soje in mlečnih izdelkov, ki pri mačkah najpogosteje povzročajo prehranske netolerance. Proizvaja jo družinsko podjetje v Angliji, ki poudarja pomembnost etične proizvodnje mačje hrane – uporabljajo le meso, ki je primerno za prehrano ljudi, brez stranskih proizvodov, in ki ni iz baterijske reje.

Arden Grange hrana je najbližja naravni prehrani mačk, obenem pa upošteva specifične potrebe domačih mačk. Arden Grange hrana za mačke temelji na bogati vsebnosti mesa in rib, zato je kalorijsko bogata in omogoča velik prehranski izkoristek pri majhnih porcijah hrane, kar je posebej prilagojeno mačjemu prebavnemu sistemu. Bogata vsebnosti beljakovin prispeva k odličnemu vonju in posledično veliki ješčosti hrane.

Unrecognizable woman feeding her two cats at homeEdinstvena mešanica hranil in izključno naravnih prehranskih dodatkov prispeva k ohranjanju optimalnega zdravja, vitalnosti in dobrega počutja mačke. Zato so hrani dodani: prebiotiki za boljšo prebavo, dodatki za sklepe, tavrin za zdravo srce, vid in živčevje, esencialne maščobne kisline za zdravo kožo in dlako, ekstrakt brusnice za zdravje urinarnega trakta, naravne vlaknine za preprečevanje nastanka kep dlak ter naravni antioksidanti in vitamini za podporo imunskega sistema ter zdravje zob in ustne votline.
Možnosti izbire različnih okusov in beljakovinskih virov zagotavlja, da se v liniji Arden Grange najde hrana za prav vsako mačko. Posamezni recepti so prilagojeni tudi specifičnim potrebam mačk v različnih življenjskih obdobjih, saj se zavedamo, da se mačje potrebe skozi rast, razvoj in staranje tudi spreminjajo.

Najpopularnejši recept Arden Grange Adult Cat s sveži piščancem in krompirjem je primeren za vse odrasle mačke z običajnimi prehranskimi zahtevami (normalne ravni aktivnosti).

Arden Grange Adult Cat s svežim lososom in krompirjem je prav tako primeren za odrasle mačke vseh pasem, ki imajo normalne ravni aktivnosti in preferirajo prehrano, ki temelji na ribah. Prav tako je ta recept izredno primeren za mačke, ki imajo težave s kožo ali prebavo, saj je losos izredno lahko prebavljiv, njegova visoka vsebnost Omega 3 in Omega 6 maščobnih kislin pa pomaga pri ohranjanju zdrave kože in sijoče dlake.

Muckam z občutljivimi želodčki in problematično kožo se priporoča tudi Arden Grange Sensitive z belo ribo in krompirjem, ki je izredno lahko prebavljiv vir beljakovin, naravno hipoalergen in bogat z Omega 3 in Omega 6 maščobnimi kislinami.

Za starejše, manj aktivne mačke ali mačke, ki so nagnjene k prekomerni telesni teži, ali pa že imajo prekomerno telesno težo, je primerna Arden Grange Adult Cat Light s svežim piščancem in krompirjem, ki tvori enako okusen obrok, le z manj kalorij in maščob, z veliko svežega pustega piščančjega mesa.

Arden Grange pa ni pozabil niti na mačje mladiče ter breje in doječe mačke. Zanje je najboljši vir hranil briketirana hrana Arden Grange Kitten, s koncentriranim receptom, ki vsebuje veliko svežega piščanca in lahko prebavljiv krompir, poleg tega pa je izredno bogat vir vitaminov in mineralov, ki jih rastoče mucke potrebujejo – v in izven materinega trebuščka.

arden-grange-adult-nagrada-za-najboljso-suho-hranoarden-grange-adult-lososarden-grange-light-nagrada-priporocen-produktarden-grange-lightarden-grange-kitten

Zaupajte strokovnjakom, ki z veliko ljubezni in premisleka pripravljajo hrano Arden Grange ter skrbijo, da je ta popolnoma enaka prav vsakokrat, ko odprete novo vrečo. Zaupajte kupcem, ki jo leto za leto uvrščajo na sam vrh mačje prehrane. Predvsem pa zaupajte najpomembnejšemu kritiku: svoji mački, ki se po takšnem skrbno izbranem obroku zadovoljno oblizuje …

Več o mačji hrani iz linije Arden Grange si preberite na www.ardengrange.si

Arden-grange

Avanturist
Promocijsko sporočilo