Ni je muce, ki ne bi
Nebeške sardinice
- 2 konzervi sardin (ne odcejamo)
- 90 gramov kuhanega riža
- 1 žlica jetrnega pireja (pretlačenih jeter)
- 1 žlička nasekljanega peteršilja
Vse sestavine dobro premešamo in jih oblikujemo v majhne kroglice. V hladilniku jih hranimo do 3 dni, lahko pa jih tudi zamrznemo.
Gurmanski priboljški za posebne priložnosti
- 210 gramov lososa ali mletega puranjega mesa
- 115 gramov bučnega pireja
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica alg
Sestavine zmešamo skupaj, oblikujemo v kroglice in jih hranimo v hladilniku.
Slani priboljški s sirom
- 100 gramov bele moke
- 75 gramov sira čedar
- 5 žlic parmezana
- 60 gramov navadnega jogurta ali kisle smetane
- 30 gramov kuhanega koruznega zdroba (polente)
Za približno 24 priboljškov. Zmešamo sire in jogurt, nato dodamo ostale sestavine. Po potrebi dodamo še malo vode. Testo zvaljamo v svaljek in ga narežemo na 2-3 cm kolobarje. Pečemo v pečici na 170 stopinj približno 25 minut.
Dobrote s špinačo in piščancem
- 230 gramov piščančjih bedrc
- pest špinačnih listov
- 90 gramov ovsenih kosmičev, ki smo jih namočili v vodi
- 30 gramov moke
- 1 jajce
- 1 žlička peteršilja
Piščancu odstranimo kosti in kožo ter ga skuhamo in ohladimo. Po želji namesto bedrc lahko uporabimo tudi piščančje prsi, tuno ali lososa. Piščanca ter vse ostale sestavine, razen moke, zmeljemo v blenderju. Mešanico prestavimo v posodo, dodamo moko in zgnetemo testo. Maso oblikujemo v približno centimeter debel pravokotnik in jo razrežemo v majhne koščke. V pečici pečemo 20 minut na 170 stopinjah.
Pri pripravi prigrizkov ste lahko zelo ustvarjalni in jih prilagajate okusu vaše mačke. Priboljški so lahko pripravljeni na različne načine in vsebujejo najrazličnejše zanimive sestavine! Ena od takih je tudi mačja meta. Z eksperimentiranjem in postopnim spoznavanjem, kateri sestavini se vaša ljubljenka enostavno ne more upreti, boste lahko ustvarili popolnoma unikaten recept, ki bo muci pisan na kožo. Ne le, da so domači recepti zelo zdravi in hitro pripravljeni, vaša predoča kepica bo zagotovo občutila, da so bili posebej zanjo izdelani s pozornostjo in ljubeznijo.
Urša Lesar



