RECEPT: Slastni mačji sladoledi

Marsikdo izmed nas, se je že kdaj med tem, ko je jedel sladoled vprašal, ali lahko svoji mački ponudi sladoled. Najverjetneje pa je sladoled vseboval sestavine, ki bi vaši mački lahko škodile. Ravno iz tega razloga smo za vas pripravili recepte, s pomočjo katerih lahko kar sami doma naredite pravi mačji sladoled. V teh vročih dneh vam bo kosmatinka zagotovo hvaležna za to slastno ohladitev!

Mlečni sladoled

Mlečni mačji sladoled, ki vsebuje tudi meso bo vašim štirinožkam zelo všeč, saj mačke obožujejo okus mesa.

Sestavine:

  • 1 pločevinka mleka za odrasle mačke
  • 75 g mokre hrane iz konzerve
  • ½ skodelice soli
  • 2 manjši plastični vrečki za živila
  • 1 večja plastična vrečka za živila
  • veliko ledu

Postopek:

Mleko za odrasle mačke zlijemo v prvo manjšo plastično vrečko za živila. Mleku dodamo mačjo hrano iz konzerve. Vrečko z mlekom in hrano ovijemo v drugo manjšo plastično vrečko za živila. V večjo plastično vrečko za živila damo led in mu dodamo sol. Vrečki z mokro hrano in mlekom damo v vrečko z ledom in soljo.

Mokro hrano in mleko s prsti tlačimo približno 15 minut. Lahko si pomagamo z brisačo, da nas ne bo zeblo v roke. Del sladoleda postrežemo mački, del pa ga preložimo v manjšo posodico in postavimo v zamrzovalnik do naslednje uporabe.

Kozje mleko in tuna

Sladoled vsebuje tuno, ki je za mačke zelo okusna in koristna. Nekatere študije celo namigujejo na to, da pomaga preprečevati bolezni ledvic in srca. Tunin sok, pa naj bi štirinožkam pomagal tudi pri prebavi.

Sestavine:

  • 1 konzerva tune
  • kozje mleko (enaka količina kot tuna)
  • nekaj mačjih priboljškov

Postopek:

Tuno in kozje mleko zmešamo z mešalnikom. Zmes nato prelijemo v modelčke za kocke ledu. V vsak modelček dodamo tudi en mačji priboljšek. Model postavimo v zamrzovalnik čez noč in ga naslednji dan ponudimo svoji mački.

Bananini zmrznjenčki

Da, tudi mačke lahko uživajo sadje in banana so odlična izbira. Ponašajo se z bogato vsebnostjo kalija in vitamina B6.

Kalij je mineral, ki je odgovoren za zdravje srca in ledvic, kar je bistvenega pomena pri starejših mačkah.

Vitamin B6 je ključnega pomena za delovanje organov v mačjem telesu. Ogromno vlogo igra predvsem pri pravlinem delovanju ledvic.

Sestavine:

  • 4 zrele banane

Postopek:

Olupljene banane damo v skledo in jih dobro pretlačimo z vilicami. Modelčke za ledene kocke napolnimo z zmesjo in jo čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sadni priboljšek ponudimo svojemu ljubljenčku.

Vaša kosmatinka bo zagotovo vesela, če ji pripravite mačji sladoled, preko katerega se bo osvežila in hkrati dobila pomembna hranila.

Manca Novak

VIRI:

https://excitedcats.com/

www.catinformer.com

https://www.seniorcatwellness.com/

https://hattiecattie.tumblr.com/

https://blog.homesalive.ca

https://www.cravingsofalunatic.com