Novoletne zaobljube za mačje lastnike

Ob novem letu, ki za vse pomeni nov začetek, si večina ljudi postavi tudi zaobljube, ki jih bodo uresničevali skozi leto. Zaobljube znajo biti zelo koristne za nas in tudi za naše hišne ljubljenčke, pa čeprav mnogi zaobljube prekinejo že v mesecu januarju. Če vas zanima kakšne novoletne zaobljube si lahko zastavite, da bodo koristile vašim kosmatinkam, berite dalje.

 

Redno čiščenje mačjega stranišča

Zadajte si cilj, da boste najmanj enkrat mesečno zamenjali star mačji pesek za novega in ob tem tudi temeljito očistili stranišče vaše mačke. Tudi, če ste reden pobiralec mačjih iztrebkov, je to opravilo nujno.

 

Sveža pitna voda

Vsi smo verjetno že slišali za mačji mit, ki pravi, da mačke ne marajo vode. Ta mit seveda ne drži, zato si lahko ob novem letu popolnoma brez slabe vesti zastavite cilj, da bo sveža pitna voda vedno na voljo vaši mački. Tedensko čistite mačjo posodo za vodo, razmislite pa tudi o nakupu vodne fontane.

 

Zavarovanje vaše kosmatinke

Razmislite o zavarovanju hišnih ljubljenčkov, ali pa obnovite že obstoječe zavarovanje. Namesto zavarovanja, pa si lahko organizirate tudi lasten proračun, ki bo služil zdravstveni oskrbi vaše kosmatinke.

 

 

Povečanje telesne aktivnosti

Telesna dejavnost je za mačke zelo pomembna, še posebej za tiste s prekomerno težo. Prav zato je zelo pomembno, da svojo mačko spodbujate k temu. Obstaja veliko načinov kot so igra z laserjem, žogico in plišastimi mišmi.

 

Čas preživet z vašo mačko

Večina od nas ima zaradi službe, šole, raznih izobraževanj, včasih le malo časa, ki ga lahko namenimo svoji ljubljenki. Izvrstna novoletna zaobljuba bi bila zato zaobljuba, ki vam narekuje naj več časa preživimo s svojo mačko. S svojo kosmatinko se lahko igrate, jo samo božate in redno negujete. Vedno ji pred odhodom od doma zagotovite tudi ustrezno zaposlitev.

 

Personaliziran obesek

Zelo priročno je, če ima vaša mačka na ovratnici personaliziran obesek, še posebej, če živi na prostem. Seveda imajo mačke mikročipe, a vas lahko najditelj izgubljene mačke hitreje najde.

 

Posvojite mačko

Vsako leto se srečamo z dejstvom, da je v zavetiščih ogromno število zapuščenih mačk, zato lahko ob vstopu v novo leto svoje življenje popestrite z novo posvojeno mačko.

 

Donacija zavetišču

V primeru, da se vam zdi posvojitev prevelik korak, se lahko zaobljubite, da boste nekaj denarja redno donirali najbližjemu zavetišču in s tem polepšali vstop v novo leto tudi brezdomnim mačkam.

 

Za lažje držanje zaobljub vam je v naši trgovini na voljo Muckov rokovnik. V rokovniku lahko najdete pregled stanja mačke, sledilnik aktivnosti z muckom, s katerim boste sledili in si označevali, kdaj se držite zadanih zaobljub. Hkrati pa vas čaka tudi prostor za vse pomembne opravke, ki vas v dnevu čakajo. Poskrbite, da vaše novoletne zaobljube trajajo skozi vse leto!

Svojega naročite TUKAJ.

 

Manca Novak

 

VIRI:
https://cattime.com