Naredi sam: mačja perjanica

Nora igra, tekanje sem in tja, skoki in prevali – vse to so naša najzanimivejša opravila, mi je nekoč zaupal prav poseben mačji kosmatinec. Ker je igra tako pomembna za pravilen razvoj muckov in kasneje za njihovo telesno aktivnost, jim namenimo dovolj svojega časa.

V trgovinah za male živali tako najdemo mnogo lepih in uporabnih igračk za naše štirinožne prijatelje. Naši kosmatinčki so sprva vedno navdušeni nad novo pridobitvijo, potem pa njihovo zanimanje počasi potone v pozabo. Nekaj svojih igračk tako izgubijo med svojo noro igro, nekatere pa sčasoma postanejo dolgočasne in nezanimive. Naj vam predstavim igračko, nad katero bo vaša mačka preprosto navdušena, izdelate pa jo lahko sami doma.

Za izdelavo mačje perjanice tako potrebujete le nekaj materiala in dobre volje. Zagotavljam vam, da bosta v igri uživala oba, tako vi kot tudi vaš nadobudni mačji kosmatinec.

 

Za izdelavo mačje perjanice potrebujemo:

– ozko, ravno leseno palico dolžine 30 cm;

– raznobarvna peresa;

– ozek obojestranski lepilni trak;

– pisane trakove. (((ZANAROCNIKE)))

Postopek:

Na vrhnji del palice pritrdimo obojestranski lepilni trak, nanj pa pritrdimo pisana peresa, kot prikazuje slika 2.

Peresa med seboj trdno povežemo, da ne bodo odpadla že med prvo igro z mačkom. Nato pripravimo okrasni trak, kot prikazuje slika 3. Na eno stran obojestranskega lepilnega traku nanesemo okrasni trak, s katerim bomo okrasili palico. Pisani trak začnemo počasi ovijati okoli palice na vrhu pri peresih, kot prikazuje slika 4. Trak ovijamo okoli palice z majhnimi presledki, kot prikazuje slika 5.

Tako, naša igračka je končana! Končni izdelek prikazuje slika 6.

Pustite domišljiji prosto pot, svojemu mačku pa obilico mačjih dogodivščin.

Izdelek je bil preizkušen s strani stroge komisije, ki je ocenila, da je izdelek pristen in zagotavlja uspeh.

 

Sandra Kuhar

 

Objavljeno v drugi številki revije Mucek