Kako narediti adventni koledar za mačko?

Veseli december je pred vrati in na policah trgovin nas že čakajo adventni koledarji, katerih se tako kot otroci tudi odrasli veselimo. Mnogi lastniki želijo to veselje pričarati tudi svoji mački, zato vam v današnjem prispevku predstavljamo kako narediti adventni koledar za mačko.

Kako izbrati primerno vsebino adventnih koledarjev za mačko?

Pravilna vsebina adventnega koledarja za mačko zna biti za mnoge lastnike kar trd oreh, pa vendar se vedno najde rešitev. Najprej seveda izbiramo med izdelki, ki so za mačke primerni in ne strupeni. Za lažjo odločitev pa spodaj predstavljamo nekaj najbolj pogostih adventnih koledarjev.

Adventni koledar priboljškov

Najpogostejši tip adventnega koledarja za mačke je adventni koledar priboljškov. Ob izdelavi adventnega koledarja lahko s pomočjo njenih najljubših priboljškov poustvarimo njej najbolj okusen adventni koledar. Pomagamo si lahko z vrečicami ali škatlicami, na katere napišemo številke od 1 do največ 25(odvisno od tega koliko časa bo adventni koledar trajal) in v vsako damo po en priboljšek. Še preden pa vrečice ali škatlice napolnimo s priboljški, te zavijemo v plastiko ali neprodušno posodico, da se ne pokvarijo.

Adventni koledar mokre hrane

Svoji nadobudni mački lahko naredite adventni koledar mokre hrane in ji s tem popestrite običajne vsakodnevne obroke. Lahko izberete nekaj popolnoma novih okusov, nekaj njenih najljubših, morda celo popestrite obrok kakšen dan z dodatkom lososovega olja. Možnosti, kaj izbrati je veliko, ključnega pomena pa je, da le te prilagodite njenim prehranskim željam in potrebam, a ne pozabite hrane shraniti po priporočilih napisanih na sami hrani, da se le ta ne bi po nesreči pokvarila.

Adventni koledar aktivnosti

Adventnega koledarja pa se lahko lotite tudi malo drugače in za svojo mačko ustvarite adventni koledar aktivnosti. Vanj lahko vključite tako zunanje kot tudi notranje aktivnosti- seveda te prilagodite njej in njenim zmožnostim. Če je mačka zgolj in samo notranja izberite različne aktivnosti znotraj hiše ali stanovanja, v nasprotnem primeru pa lahko dodate tudi zunanje aktivnosti.  Kakšne aktivnosti izbrati je odvisno od tega kaj vaša mačka rada počne. Lahko ji naredite poligon, greste na izlet v naravo, lahko pa ji pripravite tudi različne tipe igre od lovljenja igrač, skrivalnic, iskanja priboljškov do celo lovljenja po snegu…

Kateri adventni koledar bi vaši mački najbolje ustrezal pa najboljše veste prav lastniki. Nekatere mačke bodo neskončno uživale v adventnem koledarju aktivnosti, spet drugim pa bo bolj ustrezal adventni koledar priboljškov. Vsekakor pa ne glede, kateri adventi koledar naredimo, bomo z le tem svoji mački pričarali čarobnost adventnega časa.

Vesna Kropf

VIR:

https://www.thesun.co.uk/sun-selects/10478989/best-advent-calendars-for-cats/

——————————————————————————————————

OBIŠČITE NAŠO SPLETNO TRGOVINO IN RAZVAJAJTE VAŠO MAČKO:

https://kuzekmucek.si/kategorija-izdelka/za-mucke