5 pasem mačk, ki so primerne za družine

Hišni ljubljenčki so nepogrešljivi člani družine in še posebej privlačijo otroke. Otroci obožujejo hišne ljubljenčke, bodisi so to mačke, psi ali pa morski prašički. V njem vidijo prijatelja, s katerim se lahko igrajo. S pomočjo hišnih ljubljenčkov lahko otroke naučimo potrpežljivosti, odgovornosti, obveznosti in kako prispevati k družinskemu gospodinjstvu. V tokratnem prispevku vam razkrivamo, katere pasme mačk so primerne za družine!

Mačke so večinoma manj zahtevne od psov, zato si veliko družin omisli mačje prijatelje za svoje otroke. Lahko izberete rešenko iz zavetišča, ali pa se odločate med pasmami mačk, ki so najbolj prijazne do otrok.

Te mačke so večinoma mirne in lahko živijo dolgo, zdravo življenje. Zelo dobro shajajo v družbi, bodisi je to človeška ali živalska družba.

Birmanka

Med pasme mačk za družine nedvomno sodi sveta birmanska mačka ali na kratko birmanka. Znana je po svoji čudoviti in magični zunanjosti, ki pritegne vsakogar. Njene modre oči in luštkan obraz pritegne predvsem otroke. So zelo nežne, ljubeče in radovedne. So zelo socialne in rade so v družbi.

Ragdoll

Mačke pasme ragdoll so večje rasti, z modrimi očmi in zelo rade so stisnjene v naročju svojih lastnikov. So zelo družabne, pametne in igrive. Hitro se učijo trikov. Tukaj si lahko preberete 7 zanimivosti o tej pasmi.

Maine Coon

Mačkam pasme Maine Coon se z razlogom reče, da so nežni velikani. So največje domače mačke, ki so igrive kakor mladički, ne glede na njihovo starost. So zelo družabne in zaupljive, neodvisne in nežne.

Himalajska mačka

Himalajska mačka je mešanka med siamsko in perzijsko mačko, zaradi česar ima tudi najboljše značilnosti obeh pasem. So zelo ljubke, igrive in rade se crkljajo.

Abesinka

So odlična družba za družino s starejšimi otroci, saj niso ravno domače z dojenčki in mlajšimi otroci. So zveste, aktivne, inteligentne in zelo družabne. Niso ravno crkljivke, vendar so vseeno rade v človeški družbi.

Oglejte si tukaj, kako mačka prvič spozna dojenčka.

 

P.L.

 

VIRI:

www.dailypaws.com