VIDEO: Mačke prvič spoznajo dojenčka v svoji hiši

Kako se odzivajo mačke, ko prvič spoznajo dojenčka v svoji hiši, je vprašanje, ki se poraja mnogim lastnikom mačk, ki so v velikem pričakovanju novega družinskega člana.

Prvi odziv na dojenčka

Kot lastniki se moramo zavedati, da je vsaka mačka drugačna in se odziva na spremembe v lastni hiši drugače. Pa vendar nekateri znaki so pri mnogih mačkah podobni, če ne celo identični. Eden izmed znakov, ki je izredno pogost, je strah oziroma previdnost. Velika večina mačk se na nove stvari in osebe odziva z veliko previdnostjo, saj zanje to predstavlja nekaj novega in v njihovih očeh lahko predstavlja potencialno nevarnost.

Sprejemanje dojenčka

Seveda pa je strah le njihov prvi odziv na novega družinskega člana, s časom ga bo le ta tudi sprejela medse. Koliko časa bo mačka potrebovala, da ga bo sprejela in se okoli njega popolnoma sprostila pa je odvisno od mačke do mačke. Eden izmed najbolj prepoznavnih znakov, ki kažejo na to, da ga je mačka sprejela je ležanje ob njem in lizanje po obrazu.

Vsekakor pa je potrebno, da damo mački dovolj časa za sprejem novega družinskega člana in vanjo ne silimo, saj lahko dosežemo ravno nasproten učinek. Za vpogled, kako so druge mačke sprejele dojenčka, pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf