Zakaj nam mačka prinaša mrtve živali?

Mačka je nadobudna igriva in nežna domača žival, a hkrati nas občasno preseneti s kakšno mrtvo živaljo pred hišo. Vprašanje vsakega lastnika, ki se mu ob tem poraja, je: “Zakaj?”

Mačke so po naravi divje živali s plenilskim nagonom, česar se mora vsak lastnik tudi zavedati. Če že pogledamo tesne sorodnike mačk, prelepe afriške leve, ki prestavljajo neizprosne plenilce, ki seveda ne izbirajo, kaj bodo jedli, ampak ulovijo tisto, kar pride mimo in kar lahko z lahkoto tudi hladnokrvno uplenijo.

Posledično so se skozi čas mačke naučile in ohranile svoj plenilski duh ter s tem preživele. V času velikih odkritij novih celin in otokov so mačke predstavljale obvezni del posadke, saj so s krova ladje odstranjevale različne golazni in s tem poskrbele za zdravje mornarjev.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Popovič

Viri:
www.zurnal24.si
https://sobotainfo.com
www.aler.si