VIDEO: Ženska živi z več kot 1000 mačkami

Prepričana sem, da smo se že vsi oboževalci mačk kdaj srečali s pojmom »cat lady« – ženska, ki ji mačke pomenijo vse na svetu! Morda je bila celo katera izmed bralk Mucka kdaj označena za »cat lady« – toda tale gospa na posnetku definicijo dviguje na povsem nov nivo!

Spoznajte »Cat House On The Kings«, največje Kalifornijsko zatočišče za brezdomne mačke, ki nima kletk. Samo hiša je velika skoraj 400 kvadratnih metrov, celotno zatočišče pa se razteza na skoraj petih hektarjih! V zatočišču je do nastanka posnetka svoje začasno domovanje našlo že preko 28 000 mačk! To pa je številka!

Ustanoviteljica, 67-letna Lynea Lattanzio, mačke obožuje zaradi njihove lepote in neodvisnosti. Sčasoma je mačkam odstopila tudi celotno hišo in se preselila v mobilno hiško. Vse se je začelo leta 1992, ko je Lynein oče hčeri predlagal, da mu pomaga najti nekaj novih mačk. Iz zavetišča sta posvojila 15 muck, do konca leta pa je število najdenih in nato posvojenih muc naraslo na 96. Tako je Lynea odkrila svoje življenjsko poslanstvo in mu posvetila ves svoj čas in prihranke.

Lynea s skupino prostovoljcev muce hrani, skrbi za higieno in jim nudi tudi zdravstveno oskrbo. Njihov delovni dan se prične že okoli četrte ure zjutraj, da nahranijo vse mačke, pa potrebujejo od pol do 1 ure. Enkrat na teden muce prihaja pregledovat tudi veterinar.

Osupljivo je, kako dobro se muce med seboj razumejo! Prav gotovo v zatočišču prihaja tudi do kakšnega mačjega prepira, saj so mačke teritorialne živali. Kljub temu pa izgleda, da se tele mačonke zavedajo, kakšno srečo imajo, da jih je nekdo vzel pod svoje okrilje, in si prostor med seboj nesebično delijo.

Urša Lesar