VIDEO: Zakaj so mačke rade pokrite?

Ste kdaj že opazili, da vaša mačka sili pod odeje ali rjuho? Ste se ob tem vprašali, zakaj so mačke rade pokrite? To počnejo iz podobnega razloga, kot gredo rade v škatlo.

Mačke so zelo radovedne in rade ponovijo tisto, kar dela lastnik. Torej, če greste vi pod odeje, zakaj potem ona ne bi smela?

Ob vprašanju, zakaj so mačke rade pokrite, se porajata predvsem dva odgovora: toplota in občutek varnosti. Mačke imajo zelo rade imajo majhne in tesne prostore, predvsem zaradi ohranjanja toplote in občutka varnosti. Zaradi tega občutka se tudi pomirijo, zato ni čudno, če se pod odejo zatečejo, ko so v stresu ali prestrašene. Prav tako se zelo rade skrivajo in prostor pod odejo je kot nalašč za to.

Ali je takšno početje lahko nevarno?

Čeprav je zabavno videti mačko, ki se skriva pod odejo pa vsekakor ni varno, da pod odejo ostane dlje časa brez nadzora. Sicer so primeri zadušitev zelo redki, vendar raje pazimo na to, da mačka ne bi dlje časa ostala pod odejo. Ko mačka začuti, da ji začne primanjkovati kisika, se sicer iz takega prostora hitro umakne, vendar vseeno raje poskrbimo za preventivo.

Oglejte si prisrčen video o mačkah, ki so rade pokrite.

P.L.

VIRI

www.betterwithcats.net