VIDEO: Vse pomembne službe naših mačk

Se kdaj vprašate, kako bi bilo, če vaš vzglavnik ne bi bil ogret na ravno pravšnjo temperaturo?  Ali pa, kako osamljeno bi se brez vaše mačke počutili na WCju? Bi brez vaše mačke sploh kdaj spoznali delovanje zakona gravitacije? Koliko rož še ne bi bilo presajenih? Koliko duhov, ki se povsem svobodno gibljejo po vašem stanovanju, ne bi bilo opaženih brez pomoči vaše mačke? Koliko sestankov bi zamudili, če vas mačje bljuvanje ne bi zbudilo že ob 04:00? Kako neučinkovito je spanje, če vam nekje na glavi ali pa med nogami ne spi vaš muc in pazi, da ne staknete prehlada zaradi prepiha ali ne padete iz postelje? Potem je skrajni čas, da si zastavite vsa ta vprašanja in še kakšnega več.

Namreč … muce zagotovo so lepa in misteriozna bitja, ki večino svojega časa prespijo, se umivajo ali pa lenobno postopajo po stanovanju. Pa vendar, biti mačka, ne pomeni samo biti lepo, simpatično, kosmato in skrivnostno bitje. Mačke imajo veliko, celo ogromno zelo pomembnih del, ki jih je potrebno opraviti. Mi, ljudje jih prepogosto jemljemo za povsem samoumevne, jih celo spregledamo in ne znamo v zadostni meri ceniti.

Čeprav je maj in praznik dela že za nami, ne pozabite ceniti vseh dobrih del, ki jih vaša mačka opravlja zgolj in samo za vas.

TJ