VIDEO: Tale muc ima zelo nenavaden hobi!

Ima tvoja ljubljenka rada kopanje v vodi? Po vsej verjetnosti se mu upira z vsemi štirimi tačkami. Mačke se ponavadi ne marajo zmočiti, ker jim voda zmoči kožušček in kožo, zato jih zebe. Kot pri vseh stvareh pa tudi tu obstajajo izjeme. In kalifornijski mačkon Hawkeye je ena izmed takih izjem!

Hawkeye obožuje namakanje v bazenu, zato je njegov skrbnik, Gene Alba, začel razmišljati, kako bi združil svoji dve ljubezni, mačke in potapljanje. Za svojega muca je zato sestavil po meri narejeno potapljaško škatlo! Nenavadno pripravo je bilo kar težko sestaviti, nazadnje pa jo je bilo potrebno le še preizkusiti v praksi. In kako je Hawkeye reagiral na podvodni svet? Gene zatrjuje, da debelušni mačkon obožuje potapljanje in se pod vodo celo sprosti, pod gladino pa brez težav zdrži kar do eno uro!

Seveda je veliko prijetneje, če svoj hobi lahko delimo še z nekom. Hawkeye se s svojim nenavadnim konjičkom najrajši ukvarja v živalski družbi. Bazen si deli s potapljaškim psom Mutleyjem, ki je prav tako pravi potapljaški entuziast in tudi edini kosmatinec, ki ima certifikat za potapljanje do 15 metrov globine.

Če letošnje poletje še nameravate obiskati obalo, bodite pozorni, saj se lahko zgodi, da med plavanjem srečate tudi kakšno »kosmato ribo«!

Urša Lesar