VIDEO: Ste si kdaj želeli polizati svojo mačko?

Verjetno ste že kdaj opazovali, kako se vaša mačka liže. Če imate več mačk, ste opazili, da se pogosto ližejo med sabo in izgleda, da pri tem zelo uživajo. Pa ste kdaj pomislili, kako fino bi bilo, če bi vi lahko tako ljubeče očistili svojo mačko?

Zdaj to lahko storite. In celo brez, da bi imeli potem polna usta dlak! LICKI krtačka je popolnoma nov izum, ki naj bi vam pomagal krepiti vez z vašo mačko tako, da jo »ližete«. Ustvarjalci proizvoda, ki je bil predstavljen na Kickstarterju, pravijo, da mačke negujejo druga drugo z lizanjem in tako spletajo med seboj čustvene vezi. Prav tako pa obstajajo dokazi, da mačke svoje človeške skrbnike dojemajo kot velike mačke, torej kot pripadnike svoje vrste. Le da z njimi ne morejo navezati stika z medsebojnim lizanjem. LICKI krtačka naj bi to spremenila in omogočila, da svoji mački pokažete naklonjenost z gibi, ki spominjajo na lizanje. Na srečo vam zdaj mačke ni treba dejansko polizati, ampak lahko to storite tako, da si v usta namestite posebno krtačo v obliki velikega jezika, nato pa s tem »jezikom« mačko »ližete«. Tako svojo ljubljenko skrtačite in hkrati navezujete z njo poseben stik.

Izdelek je sprožil zelo mešane odzive. Nekateri mačji ljubitelji so nad idejo navdušeni, drugi pa se zgražajo in menijo, da je ideja naravnost absurdna. Poglejte si predstavitveni video in presodite sami!

Ana Ažman