VIDEO: Srečna zgodba o drugačnosti

Biti drugačen je vedno izziv. Vsi te gledajo z drugačnimi očmi. Nekateri z pomilovanjem, spet drugi z zadržkom, nekateri te ignorirajo. Če imaš srečo, v tebi vidijo prijatelja, nekoga posebnega. Res pa si srečko, ko ti pomagajo, čeprav si drugačen. Za to je potreben pogum in sočutje. Spoznajmo zgodbo o mucki, s precej nenavadnim imenom – Toast (prepečenec).

Zgodnjega decembra je gospa Tara, ustanoviteljica zavetišča za mačke, prejela klic o mucki, ki jo je potrebno rešiti in namestiti. »Poklicali so me iz lokalnega zavetišča in povedali, da ima zapuščena mucka zgolj eno nosnico,« pove Tara. Zavetišče ni imelo sredstev za njeno reševanje, zato so poklicali Taro.

Mucko so našli na gradbišču v kupu kamenja in peska. Nihče ne ve, koliko časa je prebila tam. Prav gotovo ji ni bilo lahko. Bila je prestrašena, njene oči so begale sem ter tja. Bila je zdrava mucka, le njen nosek je imel zgolj eno nosnico.

Ko so mucko rešili, so takoj ugotovili, kako hvaležna je, saj kar ni nehala presti. Čeprav je bila zapuščena, se je hitro navadila na nove ljudi. Bila je prava raziskovalka, zavetišče je takoj vzela za svoj dom.  Bila je na pogled drugačna, v notranjosti pa povsem običajna mucka z velikim karakterjem. Srečna in radovedna kosmatinka.

»Samo da se je dotakneš, zaprede in se podrgne vate, brez kakršnikoli zadržkov,« doda Tara.

V mrzli zimi priti v topel in ljubeč dom, kaj si lahko želimo boljšega. Biti sprejet, takšen kot si, je res velik blagoslov. Naša mucka je imela veliko srečo, do jo Tara sprejela v svoje zavetišče. Njena zunanjost bi marsikoga odvrnila, da bi ji pomagal. Naša zgodba je dobila srečen konec.

Poglejte si video, naj vas mucka toast očara s svojo drugačnostjo in toplino.

Lidija Puš