VIDEO: Solze sreče ob ponovnem snidenju

Kaj hitro se lahko zgodi, da se za našo štirinožno prijateljico izgubi prav vsaka sled. Na začetku imamo upanje, da se morda le kje skriva, naša mala nagajivka. Vztrajno pregledamo njene najljubše kotičke, vendar je žal ne najdemo. Prevzeme nas strah in žalost. Skozi misli nam drvijo vprašanja. Kje je? Je z njo vse v redu? Kje naj jo iščem?

Spoznajmo zgodbo slepe in gluhe mucke Lili. Nekega dne je mucka odtavala neznano kam. Njen skrbnik Raymond jo je iskal povsod. Hodil je od vrat do vrat in spraševal ali jo je morda kdo videl. Sklenil je, da ne odneha, dokler je ne najde. Minila sta dva meseca in Lili je bila še vedno pogrešana. Možnosti, da se bosta še kdaj videla z svojim skrbnikom so se iz dneva v dan zmanjševale. Ne smemo pozabiti, mucka Lili je bila slepa in gluha, zato ji je bilo zagotovo težko preživljati trenutke, ko je sama tavala po neznanih poteh.

Končno se je Raymondu nasmehnila sreča. Preko Facebooka je prejel sporočilo, da se mucka, podobna izgubljeni Lili, zadržuje na mestnem gradbišču. Mucko so prevzeli člani lokalnega zavetišča, jo zdravstveno oskrbeli in čakali, da bodo priča ponovnemu snidenju po več kot dveh mesecih.

Ko je Raymond zagledal svojo Lili, so ga preplavila čustva. »Nikoli več te ne izpustim,« je izjavil ves v solzah. Tudi Lili ni skrivala čustev pozdravila ga je svojo mačjo glavico, kot bi mu dala vedeti, vse je v redu, znova sva skupaj.

Tako Lili, kot Raymond sta sklenila, da bosta od sedaj bolj budno pazila eden na drugega. Poglejte si to ganljivo srečanje in uživajte v prelepem trenutku.

Lidija Puš