VIDEO: Škatle, polne prestrašenih mačk

Neznan mimoidoči se je sprehajal po ulicah, ko je zagledal več kartonastih, zalepljenih škatel. Slišal je, da iz škatel prihajajo sumljivi zvoki, zato je poklical bližnjo veterinarsko kliniko. Tam so se odzvali na njegov klic in preverili, kaj se dogaja. Čakalo jih je presenečenje – škatle so bile polne prestrašenih muc!

Škatle so bile popolnoma zlepljene skupaj; nekdo jih je zaprl z namenom, da bi uboge živali umrle. Ker niso vedeli, koliko časa so bile zaprte v škatlah, so se ljudje zelo potrudili, da jih čim prej osvobodijo. V 4 škatlah so skupno našli 11 mačk in vse so k sreči preživele. Je pa prav vsaka od njih bila podhranjena in polna zajedavcev.

Njihova zgodba je postala zelo znana in ljudje iz celega sveta so pomagali z donacijami. Tako so njihovi rešitelji lahko mačke oskrbeli, nahranili, cepili in čipirali. Muce so si zelo dobro opomogle. Kasneje so bile še sterilizirane oziroma kastrirane. Ko so tudi ta poseg uspešno prestale, so bile pripravljene na iskanje svojih večnih domov. Vseh 11 je čakal srečen konec; vsaka je dobila svoj ljubeč, topel, večni dom.

Veronika Sivka