VIDEO: Prvo srečanje mačke s pasjima mladičkoma

Prva srečanja mačk s kužki so zmeraj stresna, saj je za oba to velika novost v življenju in je izredno pomembno, da je ta sprememba uvedena postopoma ter vedno ob naši prisotnosti, vse dokler se oba ne privadita na prisotnost en drugega. V spodnjem videu maček Floki spoznava dva nova pasja družinska člana Marley-a in Luno.

Sprva je maček Floki izredno previden in je viden celo manjši strah v njegovem obnašanju, kar je pri prvem srečanju normalno in praktično prisotno pri vsakem takšnem prvem srečanju. Hkrati pa se moramo zavedati, da se mačka čuti ogroženo v svojem prostoru in zato poskrbite, da ima mačka tudi svoj prostor za umik, v kolikor bi bilo srečanje zanjo prehudo, da se le ta lahko zateče na varno.

Pogumnega muca Flokija je radovednsot, kaj cvili v transportnem boksu, premagalo in se je mu je počasi približal, a se je tudi kaj hitro umaknil. Lastnica je zdaj tudi kužkoma končno dovolila, da začneta spoznavati njuni novi dom in s tem tudi nove družinske člane, med drugim tudi muca Flokija. Kužka sta z veliko poguma in veselja začela raziskovati ter se približevati mucu Flokiju, ki seveda z zanimanjem opazuje mala pasja nadobudneža.

Kako je muc Floki sprejel ta mlada nadobudna kužka in kako sta ona sprejela njega ter njun novi dom, pa si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vesna Popovič