VIDEO: Paraliziran mucek shodi

Jessica je lastnica prav posebnega mucka, ki je svetu dokazal, da je mogoče prav vse. Nekega dne jo je poklicala prijateljica, ki dela na veterini. Našli so 4 tedne starega mucka, ki pa je bil paraliziran in želeli so ga evtanazirati. Jessica se je nemudoma ponudila, da bo mucka vzela v začasno varstvo in dobil je ime Renley.

Ko ga je lastnica prvič dobila, se je zelo težko premikal. Naprej se je vlekel s sprednjimi tačkami, njegove zadnje tačke pa žal niso bile funkcionalne. A se Jessica ni vdala. Z muckom je doma vsak dan izvajala vaje po navodilih fizioterapevta, prav tako je Renley bil zdravljen s pomočjo akupunkture. Z veliko truda, vztrajnosti in ljubezni se je zgodilo nemogoče: mucek je shodil.

Danes ima Renley 6 mesecev in se lahko že normalno premika. Je izjemno prijazen muc in ima zelo rad ljudi. Jessica pa se je odločila, da ga bo obdržala. Pravi, da je tako najbolje za oba. Renley jo je naučil, kaj pomeni odločnost, moč in pogum. Čeprav pot ni bila lahka, je danes Jessica hvaležna, da nad muckom ni obupala in mu je dala priložnost. Renley je pravi mačji čudež!

 

Veronika Sivka