VIDEO: Otroci odkrili zavržene mačje mladičke

Nekateri otroci že v zgodnjih letih začutijo odgovornost do živih bitij. Klic sočutja, da pomagajo nebogljenim. V živalih vidijo prijateljice, ki jim zaupajo, le te pa jim nudijo podporo. Spoznajte Nikki, Jordan in Justina in njihovo junaško zgodbo.

Bil je povsem običajen dan, no, vsaj zdelo se je tako. Po igri v bližnjem parku so se Nikki, Jordan in Justin vračali domov. Nato pa je sledilo presenečenje, zaslišali so mijavkanje – klic na pomoč. Kriki so prihajali iz grmovja. Otroci so zagledali štiri mačje novorojenčke, povsem same, prestrašene in lačne. Mucki so bili majhni in slepi, stari komaj štiri dni. V upanju, da se vrne njihova mama, so otroci mucke pustili v grmovju. Vendar se njihova mama ni vrnila in če bi jih otroci pustili tam bi zagotovo umrli.

Nato so otroci storili nekaj, kar jih je naredilo prave mačje junake. Mucke so odnesli k sebi domov, kjer je zanje hotela poskrbeti Nikkijina mama. Vendar ji to ni uspevalo. Vsi so se zavedali, da čas žal ni zaveznik muckov. Poklicali so prostovoljko Cheri, ki pomaga v organizaciji, kjer skrbijo za zavržene mačje mladiče.

Cheri je mucke z veseljem sprejela, vendar je usoda hotela, da eden od njih pogine takoj ob prihodu. Žal je ponavadi tako, da zapuščene mačje novorojenčke čaka težek boj za življenje. Cheri si je obljubila, da bo rešila ostale tri mucke, ki so bili že močno podhlajeni in podhranjeni. In res, mucke ji je uspelo rešiti. Zrasli so v prelepe siamce, po imenih Oskar, Brie in Leo. Zdaj mačji lepotci čakajo na posvojitev in odhod v nove domove.

Poglejte si, v kakšne lepotce so zrasli zapuščeni mucki. Verjamemo, da so neskončno hvaležni svojim otroškim junakom, ki so jim podarili dar življenja.

Lidija Puš