VIDEO: Njegova hvaležnost ne pozna meja

Pred desetimi meseci je majhen mucek sam taval po ulicah. Njegov korak je bil negotov in zagotovo boleč. Matere ni imel več. Šepajoč je upal na boljšo prihodnost. Brez dobrih duš v lokalnem društvu za zaščito živali bi se njegova zgodba tragično končala.

Prostovoljci društva so mucka Quintona rešili iz ulice. Quinton takrat ni imel več kot pet tednov in njegova zadnja tačka je bila močno poškodovana. Velik del tačke je manjkal in rana je bila zastrašujoča. Mucka je zagotovo bolelo, vendar je kljub temu vseskozi predel in izkazoval svojo hvaležnost. Ob prihodu v veterinarsko ambulanto je ta mala kepica glasno zamijavkala, kot bi hotela reči »hvala za hrano in toplo odejo!«

Samanta Bell (strokovnjakinja za mačje vedenje) pravi, da tako ljubeznivega in hvaležnega mucka še ni videla. Quinton je vseskozi predel in delal zvezdice, njegova ljubkost jo je preprosto očarala. Ne pozabimo, mucek je imel zgolj tri zdrave noge, vendar strahu in jeze ni poznal. Kljub oskrbeli rani na zadnji tački, so mu morali  žal celotno nogo amputirati.  Čakala ga je operacija. Ko je Quintona prestal operacijo, je takoj ko se je zbudil že veselo predel, niti enega trenutka ni nehal kazati svoje hvaležnosti.

Quinton je prisrčen mucek, ki se rad igra z svojimi tremi mačjimi prijatelji. Ima tri zdrave noge in je hiter kot blisk, pravi njegova skrbnica. Poglejte si spodnji video in uživajte v zgodbi mucka Quintona. In ne pozabite, življenje je dar, za katerega smo včasih premalo hvaležni.

Lidija Puš