VIDEO: Napadalen maček se razneži ob pravemu človeku

Eleni je prostovoljec v zavetišču. Nekega dne je na cesti našel zapuščenega mačka, kateremu se je glava zagozdila v pločevinko. Gospod se je odločil, da mačku pomaga. Vzel ga je v svoje naročje in odpeljal v avtomobil, kjer mu je varno odstranil pločevinko. A v trenutku, ko se je maček osvobodil, je sledil šok.

Maček je začel pihati na gospoda v trenutku, ko ga je zagledal. Bil je izjemno napadalen in videti je bilo, da mačku ni prijetno. Gospod se je znašel v veliki dilemi – mačka ni želel pustiti prepuščenega samega sebi, hkrati pa ga ni želel spravljati v stresne situacije. Po premisleku se je vendarle odločil, da mačku pusti, da odide. Odprl mu je vrata svojega avtomobila, nakar je sledilo še večje presenečenje; maček ni šel ven iz avtomobila. Eleni je rekel: “Štel bom do 10. Če v tem času ne greš iz avtomobila, greš z menoj.” Maček je ostal in tako ga je Eleni peljal k veterinarju. Po pregledu je mačka odpeljal v zavetišče in ga začel navajati nase ter na novo okolje. Na začetku ga je božal ob hranjenju, a se je maček postopoma sprostil in se začel vedno več crkljati.

Danes je rešen muc neprepoznaven. Svojemu rešitelju je začel popolnoma zaupati, ob njem je čisto umirjen in sproščen. Njegova zgodba je samo še en dodaten dokaz, da je z ljubeznijo in potrpežljivostjo pri živalih možno doseči res vse.

Veronika Sivka