VIDEO: Najbolj unikatno leglo muck v zavetišču

Ste že slišali za kaliko mačke? Kaj pa za želvovinaste mačke? Kaj pa za trikolorko? Vsi zgoraj navedeni pojmi označujejo iste mačke. To so mačke, ki imajo kožušček pretežno bele barve, katero pa najbolj pogosto dopolnjujeta oranžna in črna. Te mačke so res unikatne, lahko bi  celo rekli da so tri mačke združene v eno. Njihov kožušček je posledica zapletene genetike, zato jih ne moremo vzrediti sami.

Te ljubke mačke pa so pripravile prav posebno presenečenje v enem izmed mačjih zavetišč v Ameriki.  Septembra letos so v okrilje svojega zavetišča sprejeli  pet mladičkov. Pet trikolor mladičev, tri deklice in dva fantka. Zakaj je ta informacija tako osupljiva? Da se skoti kaliko fantek je možnost 1:300 (na enega samca se skoti 300 samičk) in da sta v leglu dva kaliko fantka je nekaj zares neverjetnega. To leglo je res unikatno in lahko bi rekli nekakšen čudež narave govori predstavnik zavetišča. Kljub temu, da ne poznajo njihovih staršev, vedo, da ima to leglo zelo močan kaliko gen, ki je danes zelo redek. Unikatni mucki vsekakor nimajo nikakršne bojazni, da jih ne bi posvojili.

Poglejte si spodnji video, kjer boste videli mačje bratce in sestrice iz legla,  naj vas očarajo z  svojo ljubkostjo in vam  tako polepšajo dan.

Lidija Puš