VIDEO: Mucki, ki ne želijo deliti svoje hrane

Ste kdaj opazovali mačje mladičke pri hranjenju? Morda ste imeli sami doma hkrati več mladičkov in ste na lastne oči videli, kako težko opravilo je nahraniti vse hkrati. Mačji mladički se že vse od rojstva dalje borijo za svojo hrano, saj se morajo takoj s sestricami in bratci razporediti tako, da lahko vsi sesajo mleko pri materi. Včasih se zgodi, da močnejši in večji mucki manjšim preprečijo dostop do hrane, kar lahko zanje predstavlja težavo, saj mucki potrebujejo ogromno hrane za rast in razvoj.

Ko so mucki nekoliko večji, pa jih pričnemo hraniti z mačjo hrano, ki jo nasujemo v posodice. Včasih lahko mucke hranimo iz ene posodice in se ti zberejo ter s skupnimi močmi obrok pojedo, včasih pa jih moramo hraniti ločeno. V videu lahko opazite mačje mladičke, ki svojo hrano branijo na vse pretege, tako pred človekom kot tudi pred drugimi mucki. Mucki to počnejo, ker so verjetno zelo lačni in jim je takšna hrana tudi všeč, saj je bogata z maščobami in energijo.

Kadar hranimo več muckov, je torej bolje, da jim hrano nasujemo v različne posode, saj bomo tako zagotovili, da bo vsak prejel primeren delež obroka. Mucke moramo navaditi tudi na režim hranjenja in na količino hrane, ki jo lahko zaužijejo, saj bomo tako preprečili, da bi bili mucki v prihodnosti preveč požrešni in bi se posledično lahko zredili. To, da mucki branijo svojo hrano je torej povsem normalno in izvira iz instinkta za preživetje, tako da samo poskrbite za primerno količino obroka in uživajte v opazovanju njihovega obnašanja.

Barbara Reher