VIDEO: Mucka Liza je bila poslednja želja deklice

»Ljudje opisujejo živali, kot angele. To sem razumela šele takrat, ko je mucka Liza spoznala mojo hčerko Kylie,« so bile besede Kyline mame.

Kylie je bila prisrčna deklica, njen nasmeh je razsvetlil še tako turoben dan. Bila je polna radosti in pozitivne energije. Rada je razveseljevala druge, njena energija je bila prečudovita.

Pri 12 letih pa je Kylie izvedela, da ima kostnega raka. Novica je razžalostila družino. Njen rak se je širil, zato se deklici ni obetalo nič dobrega. Kylie je začela s terapijami, v upanju na čudež. Terapije so bile agresivne, vendar neizbežne. Kylie si je zaželela mačje družbe, ki bi ji popestrila dneve v bolnišnici. Vendar je njena želja moral počakati do vrnitve domov.

Kylie so terapije pomagale, znova je lahko hodila in normalno jedla. Družina se je veselila z njo. Vendar kmalu se je usoda poigrala z deklico, rak je znova udaril, tokrat močneje. Zavedali so se, da se Kylien čas na zemlji počasi končuje. Kylie se ni vdala in je rekla svoji mami: »lahko zdaj dobim malo mucko«?

Tu se začne zgodba o mucki Lizi in deklici Kylie. Mucka Liza je prišla h Kylie kot njena poslednja želja. Njeno poslanstvo je bilo pomagati deklici. Ponudila ji je vso ljubezen, ki jo premore, zasula jo je z mirom in toplino. Mucka se ni ločila od Kylie, vztrajno je ležala v njenem naročju, saj je vedela, da vsak trenutek šteje. Dan preden je deklica umrla je prosila svojo mamo, naj skrbi za njeno mucko. Potem se je poslovila.

In prav skrb za mucko Lizo je družini vsakodnevno vlivalo moč, da so lažje prebolevali smrt svoje deklice. Liza je bila angel, vez z njihovo deklico. Njena predanost in skrb sta bili neskončni. Bila je čudež, ki so si ga želeli.

Poglejte si zgodbo, ki je polna čustev in sporočil.

Lidija Puš