VIDEO: Mucek, ki bi na olimpijskih igrah zagotovo dobil zlato

Mačke so skrivnostna bitja. Presenečajo nas iz dneva v dan. Skrivajo se v omari, plezajo po povsem nemogočih stvareh in spijo v vsem, kar jim pride na misel.  Ko smo mislili, da smo doživeli že vse, se pokažejo v vsem svojem mojstrstvu. Ste mislili, da ste videli že vse mačje spretnosti?

Mačke so rojene športnice. Imajo močan hrbet in zadnje noge, zato so spretne plezalke in skakalke. Njihov rep pa služi kot odličen pripomoček za ravnotežje. Imajo odlične reflekse in se lahko brez napora zvijejo v klobčič. Torej je neizbežno, da ne bi bile dobre gimnastičarke.

Mislite da so mačke dobre v gimnastiki?  Predstavljamo vam mucka, ki si zasluži, da odide na mačje olimpijske igre. Zlata medalja mu zagotovo ne uide. Ta mucek nadvse uživa v gimnastiki, natančneje  izvajanju prevalov. To mu  je tako všeč, da to počne znova in znova. Prevale dela tako v hiši kot  zunaj, oziroma kadarkoli se mu zahoče. Zakaj ta mucek tako uživa v delanju prevalov, ne ve nihče. Morda mu ugaja pozornost, ko ga njegovi skrbniki opazujejo. Najverjetneje pa mu ta mačja telovadba predstavlja vir zabave in zadovoljstva.

Vas zanima, kakšna je telovadba po mačje? Oglejte si spodnji posnetek in uživajte v muckovih gimnastičnih spretnostih.

Lidija Puš