VIDEO: Muc, ki je iz bolnega mladiča zrastel v super mačkona

Latte je muc, ki je bil najden zapuščen skupaj s svojimi bratci in sestricami, starimi niti en teden. Na srečo je leglo pod okrilje vzela ljubiteljica živali Shelby, ki je za mladiče super skrbela. Nudila jim je zavetje, jih hranila in veterinarsko oskrbela. A opazila je, da je Latte poseben.

Že od malega je imel veliko zdravstvenih težav, sama je rekla, da še ni imela mucka s toliko težavami. Bil je zelo majhen, velikosti kosa toaletnega papirja. Vsi ostali bratci in sestrice so se razvijali hitreje. Na začetku je Shelby mislila, da bo muc bolje, ko bo dovolj hranjen in ko bo prebolel prehlad, ki ga je imel, a je kmalu videla, da temu ni tako. Opazila je, da se Latte tudi hitreje utrudi od drugih, pri 5 tednih in pol pa je začel dihati z odprtim gobčkom. Takrat je Shelby opazila, da ima mucek center prsnega koša na vznotraj, na mesto na ven. Takoj ga je odpeljala k veterinarki, kjer je imela dve možnosti: vzeti muca domov, kjer je obstajala velika možnost, da bi kmalu poginil, ali pa tvegati in dovoliti veterinarki, da poizkusi opraviti poseg, ki ga še nikoli ni.

Shelby si je rekla, da se je preveč trudila več tednov, da bi muc preživel, zato, da bi zdaj poginil. Tako se je s strahom odločila in privolila v zelo tvegano operacijo, in upala na najboljše.

In kako se je izšlo za malega muca? Preverite v posnetku.

Veronika Sivka