VIDEO: Mala zapuščena mucka rešena izpod tovornjaka!

Usoda je včasih kruta. Malo nebogljeno mucko je njena mama zapustila še preden je bila pripravljena na samostojno življenje. To bi za mucko lahko bilo usodno, vendar se je njena sreča še pravočasno obrnila. Zahvala za to gre dobremu človeku, ki jo je našel, na smrt prestrašeno, ko se je skrivala za gumo tovornjaka blizu njegove pisarne. Muckine mame mu ni uspelo najti, prav tako v okolici ni bilo njenih bratcev in sestric.

Nebogljena zapuščena mucka pa je možaku segla v srce. Nemudoma je njeno fotografijo poslal svoji ženi in jo vprašal, če se strinja, da jo pripelje domov. Žena je brez pomislekov odgovorila: »Kdo bi lahko rekel ne takšnemu obrazku?«. Mi jo zelo dobro razumemo, saj fotografije pričajo o tem, da je mala muca res neznansko ljubka.

Par je mucko najprej odpeljal k veterinarju, ki je ugotovil, da je samička in da je stara šele približno štiri do pet tednov. Dobila je potrebno oskrbo in cepiva. Nato sta jo odpeljala domov, kjer se je takoj udomačila in tudi brez težav spoprijateljila z njuno devetnajstletno mačko in dveletnim psom.

Mucka je zdaj na varnem, na toplem, in, kar je najpomembnejše, je zelo zelo ljubljena. Mi pa smo veseli, da se je še ena mačja zgodba srečno razpletla!

Ana Ažman