VIDEO: Mačke so ji pokazale izhod iz sveta tišine

Jordan je dekle, ki se na prvi pogled nikakor ne razlikuje od ostalih vrstnic, vendar je povsem drugačna. Njena redkobesednost jo je ovila v svoj svet. Izolirana je od ostalih ljudi, saj ima diagnozo avtizma – duševne motnje, ki se kaže kot pomanjkanje po druženju, aktivnostih in izražanju.

Jordan biva v posebnem zavodu, kjer osebam z avtizmom pomagajo pri temeljnih vsakodnevnih življenjskih opravilih, kot tudi pri osebnostni rasti. Uporabniki se učijo kuhanja, likanja in ostalih gospodinjskih opravil. Naučijo se, kako uporabljati računalnik, javni transport, vse nujno potrebne stvari, ki jih  potrebujejo, da bi lahko zaživeli samostojno življenje.

Kljub temu, da je Jordan v zavodu, kjer ji pomagajo, da zaživi svoje življenje, pa je potrebovala še nekaj drugega. Nekoga drugega, ki ji bo pokazal, kaj je ljubezen in občutek topline.

Ko se je v mestu odprla trgovina za hišne ljubljenčke, se je odprlo tudi srce Jordan. Tam je začutila svojo povezanost z črnimi mačkami. Povezanost, ki Jordan pomagala, da spregovori. Z vsakim srečanjem s črnimi mačkami je njena redkobesednost izginjala. V družbi teh izjemnih bitij ji nikoli ni zmanjkalo besed. Njen obraz je žarel in bil znova nasmejan.

Mačke so Jordan pomagale, da znova zaživi. Da pozabi, da je bolna in se čuti ljubljeno. Znova lahko potrdimo, da so mačke odlične terapevtke, ki odpirajo človeška srca in dajejo brezpogojno ljubezen.

Oglejte si video, in bodite priča tej izjemni zgodbi.

Lidija Puš