VIDEO: Mačka se prepira s svojo skrbnico

Vsi mačji skrbniki se vsakodnevno pogovarjamo oz. prigovarjamo z našimi ljubljenkami. Od naših tolažilnih besed »še malo počakaj pa dobiš hrano« do vprašanj »si bila kaj pridna?« in seveda ne smemo pozabiti jeznih besed »kaj si naredila!« in še bi lahko naštevali. Mačke se na naše besede odzovejo različno. Nekatere glasno mijavkajo, druge zgolj sedijo in nas gledajo z velikimi očmi, nekatere pogumno skačejo po nas, …

Kako pa zgleda prepir med mačko in njeno skrbnico? Brez skrbi, med tem prepirom si ne boste zatiskali oči in ušes. To je zgolj mačja verbalna in neverbalna komunikacija, ki je še kako prikupna in zabavna.

Na  posnetku si lahko ogledate pravi »mačje človeški prepir.« Mucka v videu je bila zunaj in uživala v svojih mačjih norčijah na prostem. Ko je bil čas, da odide spet v hišo, jo je skrbnica prijazno nagovorila: »tvoj čas zunaj je potekel, pridi v hišo.« Vendar mucka še ni bila pripravljena na odhod. Našla je sto in en izgovor, da še lahko ostane zunaj. Bila je užaljena in jezna in se ni dala pregovoriti. Glasno je mijavkala, vihala je svoja ušesa, našopirila je rep in se ni pustila zmesti.

Poglejte si posnetek in bodite priča pogumni mucki, ki se ni pustila pregovoriti in je vztrajala pri svojem.

Lidija Puš