VIDEO: Mačka reši dečka pred napadom psa

Psi niso samo heroji in niso samo psi heroji! Za naslednji posnetek, ki je po spletu zaokrožil pred dobrima dvema letoma, oboje drži kot pribito!

Junakinja neverjetnega posnetka, ki ga je ujela domača varnostna kamera, je nedvomno družinska mačja ljubljenka Tara. Na posnetku lahko vidimo 4-letnega Jeremyja, ki se po dovozu vozi s kolesom, ko naenkrat izza avta priteče pes in dečka agresivno zgrabi za nogo. Tedaj pa kot strela z jasnega na pomoč pribrzi Tara – z vso silo se neustrašno zažene v psa in ga prepodi stran, potem pa se skrbno vrne pogledat, če je z dečkom vse v redu. Fantek je sicer utrpel ugriznine, ki so zahtevale zdravniško posredovanje, a Tara je predano poskrbela, da posledice niso bile še hujše.

Pa naj še kdo reče, da se mačke ne navežejo na svoje skrbnike! Tale pogumna muca ima svojo družino tako zelo rada, da izpolni še vlogo varnostnika! Seveda to nikakor ni dokaz, da so psi napadalni ali zlobni – v posnetku je omenjano, da se mora psa nujno prevzgojiti ali pa bo moral biti uspavan. O tem, kakšna usoda je doletela psa, ni informacij, a pomembno se je zavedati, da je tako kot pri mačkah tudi problematično vedenje psov ponavadi rezultat odnosa in prizadevanja skrbnikov. Tako psi kot mačke so človekovi najboljši prijatelji in če imamo svoje kosmate ljubljence zares radi in zanje tudi primerno poskrbimo, bodo za nas pripravljeni storiti neverjetne in spoštovanja vredne stvari!

Urša Lesar