VIDEO: Mačji nasveti, s katerimi boste spremenili življenje svoji mački

Kot lastniki mačk si želimo ustvariti najboljše možno življenje za svoje nadobudne mačje kosmatinke. Seveda je za to potrebno izpolniti veliko pogojev, zato vam v tem prispevku predstavljamo mačje nasvete, s katerimi boste osrečili in spremenili življenje svoji mački na še boljše ter sebi olajšali delo.

Vodna fontana

Mačke pijejo relativno malo, a je pitje vode zanje izredno pomembno, saj preprečuje težave z mehurjem in ledvicami. Priporočamo, da mački namesto navadne skledice za vodo privoščite vodno fontano. Ta bo spodbujala mačko, da pije več in bolj pogosto, kot bi sicer. Obenem pa mačka ne dvomi v svežini vode, kot to mnogokrat počne z vodo, ki stoji nekaj časa v njeni skledici. Prav tako svetujemo, da vodo postavimo mački stran od hrane,kot je tega navajena že od svojih divjih prednikov.

Čisto mačjo stranišče

Za mačje zadovoljstvo je ključnega pomena tudi čistoča mačjega stranišča. Pomembno je, da kot lastniki redno menjavamo mačji pesek, a včasih neprijetne vonjave še zmeraj ostanejo. V namen odstranitve neprijetnega vonja in obenem preprečevanja širjenja bakterij priporočamo, da pod mačji pesek damo liste zelenega čaja. Prav tako lahko pod mačji pesek dodamo nekaj sode bikarbone, ki bo absorbirala neprijetne vonjave.

Aluminijasta folija

Vsak lastnik si želi, da bi bila mačka varna in ne bi skakala povsod, saj bi si s tem lahko kaj naredila sebi ali pa bi škodo naredila nam oziroma stanovanju ali hiši. Za preprečevanje tega pa smo našli način, kako odvrniti mačke od njej prepovedanih površin. Površino v celoti prekrite z aluminijasto folijo, ki bo, ko bodo muce hodile po njej, zaradi zvoka odvrnile mačko, da bi še kdaj hodila po njej. Sicer ni videti lepo, a je ta ukrep le začasen, dokler mačka ne dojame, da po tej površini ne sme hoditi.

Ukrep proti alergijam

Imeti mačko v hiši oziroma stanovanju pa tudi pomeni, da je možnost alergenov in prašnih delcev v zraku veliko večja kot sicer. V ta namen je priporočljivo, da se prostor redno zrači in zrak čisti s pomočjo čistilca zraka. Čistilec zraka, ne samo da poskrbi za odstranjevanje prahu in alergenov iz zraka, ampak hkrati poskrbi, da je prostor veliko bolj zračen in je zrak lažje dihati.

Za vpogled v ostale mačje nasvete, ki bodo olajšali življenje vam in izboljšali življenje vašim mačkam, pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf