VIDEO: Mačji nakupovalni seznam

Erin je velika ljubiteljica in lastnica živali in v tokratnem videu predstavlja, kaj vse sestavlja mačji nakupovalni seznam pred prihodom mucke v naše življenje.

Med najpomembnejšimi sta posoda za hrano in za vodo, ki jo prilagajamo tudi velikosti svoje mačke. Za manjše pasme ne potrebujemo velike posode, za večje pa je večja posodica potrebna. Druga pomembna točka je seveda hrana, ki jo prilagajamo glede njeno starost, aktivnost ter, v kolikor potrebuje kakšno dieto, se tudi te držimo tudi pri sami vrsti hrane.

Poskrbeti moramo tudi tudi za mačjo čistočo v stanovanju ali hiši, za kar je potrebno poskrbeti z mačjim straniščem. Erin priporoča, da ima vsak lastnik vsaj dve stranišči. Seveda je ključno na seznam dopisati še pesek za mačje stranišče in lopatko, ki je prav tako obvezna oprema k mačjemu stranišču.

Prav tako Erin priporoča, da ima vaša mačka ovratnico in obesek, na katerega zapišemo kontaktne podatke, ki so izjemno pomembni, v kolikor se vaša mačka izgubi. Tako jo najditelji lahko z lahkoto pripeljejo nazaj domov. Vse ostale potrebne potrebščine na tem mačjem nakupovalnem seznamu pa si poglejte v spodnjem videu.

Vesna Popovič