VIDEO: Mačji angel ju je rešil gotove smrti

Ko je njen oče naključno zagledal luknjo sredi snega se ni zavedal da bo del neverjetne zgodbe!

Hčerka pripoveduje: »Ko je moj oče nekega popoldneva v rokah prinesel škatlo, se nisem zavedala, kaj bo sledilo!« Oče je povedal, da, ko se je peljal po zasneženi cesti, je v daljavi pod vejami opazil nekakšno škatlo. Ko se je približal škatli, je v njej zagledal dve premraženi in bolni mucki na odeji z dvema skodelicama hrane. Dva mačja brata sta bila zapuščena sredi ničesar v mrazu. Po čudežu jih je možak opazil, zanju je bil »mačji angel«, saj ju je rešil gotove neizprosne smrti.

Mucka so nemudoma odnesli domov na toplo, eden od njiju ni bil videti najbolje. Bil je ves gnojen in prepojen z urinom. Šele ko sta ju hčerka in oče okopala se je pokazalo, da sta vidno podhranjena. Na srečo sta imela apetit in sta veselo jedla na toplem. Mucka sta dobila imeni Tango in Cash.

Naslednji dan je sledil obisk pri veterinarju, v upanju na najboljše. Veterinar ju je, oskrbel, mucku Cashu pa so morali amputirati rep,saj so bile ozebline prehude. Njuna najditelja sta sklenila, da bosta Cash in Tango okrevala pri njiju in ostala za vedno.

Zgodba ima srečen konec, ker je mucka oče našel ob pravem času. Veliko zgodb pa se konča tragično.

To zgodbo delimo v upanju, da bi se svet obrnil na bolje. Želimo si, da bi skrbniki mačk ravnali odgovornejše,  predvsem pa bili človeški in se zavedali, da so mačke živa bitja, ki si ne zaslužijo trpljenja.

Vemo, da ste naši bralci prav tako srčni in skrbni ljudje, ki bi za zdravje svojih živali naredili vse. Da bi ob morebitnih nesrečah znali ukrepati, vam priporočamo branje zloženke “Prva pomoč za pse in mačke”!

mucek_narocite

Lidija Puš