VIDEO: Mačja logika je precej smešna

Mačke običajno prespijo kar 70 % svojih življenj. Ko so budne, pa večinoma počnejo vse vragolije, ki jih ušpičijo tudi drugi ljubljenčki – igrajo se s svojimi igračkami, jejo, hodijo naokoli, se crkljajo s svojimi skrbniki … So pa naši mačji pobalini tudi zelo smešni – verjetno le drugi mački razumejo tovrstno vedenje. V videu avtorji navajajo 30 primerov mačje logike, ki nam ljudem res ni povsem jasna.

Na prvi sliki se sprašujejo, kako uloviti mačko, sledi prikaz večerje treh mačjih prijateljev, ki drug drugemu kradejo hrano iz posodic (ob tem pa so kot rogljički zaviti drug čez drugega). Da je voda, ki ni v mačji posodici, mnogo bolj okusna, je povsem jasno, da pa morajo mački počivati na kartonasti škatli (čeprav imajo zraven prekrasno mačje drevo), pa tudi ni nič nenavadnega. Ne moremo niti mimo še tako majhnih odprtin, v katere se mačke stlačijo (ven pa nato pridejo malo težje).

Ste se že kdaj vprašali, ali je zaradi čudnih položajev in kotov, v katere se zvije, z vašo mačko vse v redu ali ima kaj polomljeno? Verjetno smo se to vsaj enkrat vprašali kar vsi. Znano je tudi, da se mačke bojijo sesanja, seveda pa želijo imeti vse pod nadzorom, zato je skrivališče v luknjastem smetnjaku kot nalašč. Še več dokazov o neizpodbitni mačji logiki pa si oglejte v videu.

Maša Pirnat