VIDEO: Maček Sylvester in njegovi najboljši trenutki

Velikokrat se sprašujemo, kaj se dogaja v mačjih glavah. Nas imajo naši štironožci radi, ali z nami uživajo, so na nas navezani, ali nas preprosto prenašajo samo zato, ker jim to koristi? Avtor youtube kanala Talking Kitty Cat je Steve Cash, ponosni lastnik štirih mačk in enega psa, izmed katerih je največja zvezda zagotovo maček Sylvester, ki ga avtor imenuje tudi Talking Kitty Cat. Avtor kanala nam na zabaven način prikaže, kaj se plete v Sylvestrovi glavi. »Godrnjavi« štirinožec tako dobi vlogo pravega stereotipnega mačka, ki rad ustrahuje druge mačke in psa, veliko časa prespi in na splošno vodi življenje v hiši.

Da na kratko opišemo še, kaj nam mačke sporočajo in kako – z rahlim grizenjem in lizanjem nam izkazujejo naklonjenost, z mijavkanjem se z nami pogovarjajo. Če nam želijo slediti na vsakem koraku (tudi v spalnico in kopalnico), s tem izkazujejo svojo navezanost, pojma zasebnosti pa mačke ne poznajo. Kaj pa si v resnici mislijo mačke nam bo, vsaj zaenkrat, ostala skrivnost, ki nam mačke pravzaprav naredi tako zanimive. Njihova nedostopnost in nepredvidljivost naredi vsak trenutek, ko so dobro razpoložene, še toliko bolj poseben.

V videu so zbrani utrinki različnih posnetkov, ki so objavljeni na kanalu in nam tako na humoren način lastnik prikaže, kaj si misli Sylvester.

Neja Pirnat

Viri: Twitter & donmarkom.blog