VIDEO: Maček in božično drevo

Prišel je najlepši čas v letu in čas, ko se tudi mački odločijo prispevati k decembrski okrasitvi doma. Na svoj način, seveda. Znano je, da imajo mačke in okrašena božična drevesca svoj, nekoliko poseben odnos.

Mački pač skupaj z nami zaidejo v to božično vzdušje in so smrekice, tako kot mi, sicer veseli; ne strinjajo pa se z načinom, kako smo jo okrasili, zato jo neprestano popravljajo, skačejo na drevesce in napadajo božične okraske. Mnogi se uležejo tudi v skrbno izdelane božične jaslice in s tem v jaslicah naredijo pravo katastrofo.

Strokovnjaki pravijo, da so mački tako navdušeni nad božičnim drevescem zato, ker je to nekaj novega, kar ste prinesli v njihov teritorij in to čudo morajo mački seveda nemudoma raziskati. Še posebno, če je drevesce naravno, saj ima po vonj po zunanjem svetu in zelo priročno deblo za brušenje krempljev.

In čemu drugemu so namenjene vse te svetleče, premikajoče se kroglice, ki krasijo drevo, kot pa igri? Preverite v videu, kako so mucki navdušeni nad božičnimi drevesci.

Katarina Robnik