VIDEO: Ljubka mucka si želita živeti

Anna in Matty sta bila najdena skupaj še z dvema bratcema zavržena. Najditelji so ju odnesli na veterino, kjer so ugotovili, da majhne mucke nisto starejše od 12 ur. Muckom so našli začasno skrbništvo pri Sarah, ki je imela veliko izkušenj z začasnim skrbništvom majhnih muckov, a zgodba Anne in Mattyja je bila drugačna, saj sta bila mucka zelo majhna in bolna.

Mucke so dobro ogreli in jih nahranili. Sarah jih je božala z mehko ščetko, da bi oponašala mačjo mamo, ki čisti dlako svojih mačjih mladičkov. Na vsako uro je imela Sarah alarm, da bi preverila, kako so mucki ter jih nahranila. Sarah z ekipo ni spala celo noč, da bi pomagala muckom.

Kljub trudu sta dva mucka poginila, Anna in Matty pa sta pokazala voljo, da borbo za preživetje nadaljujeta. Mucka sta bila pol manjša kot ostali mucki njihove starosti, kljub majhnosti in krhkosti pa sta bila neverjetno močna. Čez nekaj časa sta odprla oči in začela pridobivati na teži. Nekega dne je Anna hodila z iztegnjeno nogico, saj je imela zaradi pomanjkanja materinega mleka težave s kostmi. Dobila je prevezo na nogi in kot prava borka je premagala tudi to težavo.

To je še ena od mnogih zgodb s srečnim koncem, saj sta Anna in Matty dobila skupni zavedno dom, in sicer pri bratu njihove začasne skrbnice Sarah.

Doroteja Turković