VIDEO: Kaj se zgodi, ko neljubitelji mačk spoznajo mačje mladičke?

Povsem običajno in razumljivo je, da nimamo vsi ljudje radi enakih stvari. Nekateri imajo rajši šport, drugi gredo rajši v kino. Nekateri obožujejo poletno vročino, ostali komaj čakajo na zimske temperature. Nekateri imajo radi sočen zrezek, drugi rajši posežejo po osvežilni solati. In ko pride do živali – no, stvar teče po že ustaljenem principu. Še najbolj znani in morda tudi nasprotujoči skupini sta si »ljubitelji mačk« in »ljubitelji psov«. Na temle videu pa so se tipični neljubitelji mačk vseeno odločili, da se soočijo s svojo neoboževano živalco! Njihovi odzivi so nadvse zanimivi!

Sodelujoči najprej navedejo, zakaj mačk pravzaprav ne marajo. Zanimivo je, da izmed vseh razlagah izstopa ena – mačje praskanje. Malokomu bi bilo všeč, če muca med igro ali crkljanjem naenkrat zagrabi njegovo roko in jo dodobra ogrize, opraska in zbrca. Ljubitelji mačk seveda vemo, da je taka izkušnja na vsake toliko časa skorajda neizogibna, redno pa se ne bi smela ponavljati. To bi namreč pomenilo, da nekaj delamo narobe – morda se narobe igramo ali pa se mačka iz nekega razloga počuti ogroženo in napadeno. Nazadnje se namreč vse konča pri naših napakah in ne napakah živali.

Temle neljubiteljem mačk so zato pripravili mačje presenečenje! V kartonasti škatli jih je čakal klobčič malih muc, s katerimi so se seveda morali soočiti. Začetnemu veselemu presenečenju je sledila zmedenost – udeleženci kar niso in niso vedeli, kako se sploh druži in igra z malimi mucami. Nekatere popade tudi strah, da jih zdaj zdaj čaka napad s kremplji. Ko pa so nadaljevali druženje in jih celo vzeli v naročje, so vsi po vrsti ugotovili, da so se o malih ljubkih kepicah še kako motili. Nova izkušnja jih sicer ni spreobrnila v strastne ljubitelje mačk, a soočenje z nečim, česar ne maramo, je vedno lahko prvi korak k razbijanju predsodkov in strahov!

Urša Lesar