VIDEO: Junaško dejanje ob katerem zastane dih

Nekega popoldneva se je mali mucek odločil da bo raziskoval mesto. Vendar se žal ni zavedal nevarnosti, ki mu preti.

Rusija- sredi prometne konice. Majhen mucek se pojavi ob cesti. Ko se promet navidezno ustavi se mucek opogumi in prečka cesto. Ko je šele na pol poti skozi cesto se promet zopet začne premikati. Tu je usoda vzela vajeti v svoje roke.

Ko je junak naše zgodbe opazil prestrašeno mačje bitje, ki tava po prometni cesti, je nemudoma izstopil iz svojega vozila in začel opozarjati ostale voznike, naj upočasnijo, saj se je med avtomobilskimi gumami gibalo živo bitje – mucek. Kosmati malček se ni zavedal, da je v smrtni nevarnosti. Prečkal je naprej in oplazilo ga je avtomobilsko kolo. A potem se zgodi nekaj prelepega in povsem nesebičnega. Gospod, ki je opazil mucka se je pogumno podal med množico avtomobilov in pograbil mucka, preden bi bilo zanj usodno. Vzel ga je v svoje naročje, mucek pa se je plazil po njem in mijavkal, kot bi vzklikal hvala, ker si mi rešil življenje.

Dramatično zgodbo je posnela žena našega mačjega junaka in tako omogočila, da lahko vsi uživamo ob pogledu na junaško mačjo zgodbo in seveda njen srečen razplet.

Lidija Puš