VIDEO: Herojska muca rešila dojenčka

Ljubeči skrbniki predočih kepic se včasih pošalimo, da bi brez naših mačjih ljubljenk kar umrli! V naslednjem primeru pa ta fraza drži še kako dobesedno!

Pred približno letom in pol je svet čez noč obkrožila novica o dogodku v Ruskem mestecu Obninsk. Dolgodlaka muca Masha je že tri leta živela v blokovsem naselju, z njo pa so se po malem ukvarjali vsi stanovalci. Januarja lani pa se je zgodil nenavaden dogodek, zaradi česar je Masha iz običajne mačke v trenutku postala heroj, znan daleč naokoli!

Masha je imela ob stopnišču pripravljeno škatlo, kamor se je lahko zatekla k počitku. Stanovalci pa so nekega dne skupaj z mačko v škatli našli še dojenčka! Fantek, star nič več kot 3 mesece, je bil zapuščen v škatli, skupaj z vrečko z nekaj oblačili, pleničkami in stekleničko z mlekom. Pogumna Masha je v dečku našla dušo, za katero je potrebno poskrbeti, in se nemudoma postavila v materinsko vlogo. Fantka je v neusmiljenem ruskem mrazu grela s svojim telesom, hkrati pa glasno mijavkala. S tem je kmalu pritegnila pozornost sosedov, ki so nemudoma prihiteli na pomoč, misleč, da je kosmatinka v težavah. Po šokantnem odkritju so stanovalci poklicali rešilce, neustrašna muca pa malčka ni hotela kar tako zapustiti! Po besedah očividcev je celo hotela skočiti v reševalno vozilo in tekla za njim, da se je prepričala, da je za njenega varovanca dobro poskrbljeno, kasneje pa ure in ure presedela na pločniku in čakala na fantkovo vrnitev.

S fantkom je bilo na srečo vse v redu, Masho, ki je menda tudi sama pričakovala naraščaj, pa so stanovalci naselja poveličali v junakinjo in jo še dodatno razvajali! Muca si je s svojim herojskim dejanjem to nedvomno zaslužila!

Urša Lesar