VIDEO: Gospod, ki počiva z mačkami

Terry Lauerman je upokojenec iz Wisconsina (ZDA), ki se je ob upokojitvi odločil, da bo našel hobi, ki je zabaven in ga veseli. Tako je začel obiskovati zavetišče in počivati z mačkami.

Že ob prihodu ga pride pozdraviti Hopper, njegova najljubša mačka. Vedno jo pocrklja, a zanjo pravi, da ima rada dotike samo na določenih mestih. Seveda gospod že dobro ve, kaj Hopperju prija, zato sta že prava prijatelja. Ko Terry pozdravi svojo ljubljenko, nadaljuje pot. V zavetišču poišče udoben fotelj ter skupaj z mačko ali mačkom v naročju zadrema.

Sam meni, da mu prav crkljanje z mačkami znižuje krvni tlak, prav tako ima vse skupaj blagodejni vpliv tudi na mačke, ki sicer nimajo nikogar. Za mnoge muce je to edina oblika ljubezni, ki jo bodo kadarkoli prejele. Ta prijazni gospod zavetišče obiskuje vsak dan, kadar je odprto. Poleg počitka se z njimi tudi igra in počne druge prostovoljne dejavnosti. Vsi ga že poznajo in so ga veseli vsakič, ko jih obišče.

Terry se je odločil deliti z internetom, kaj dela, saj želi navdahniti še k temu početju še koga. Želi si, da bi prav vsi namenili nekaj prostega časa pomoči tem krasnim živalim. Njegov nasvet se glasi: „Življenje je kratko, zato počnite nekaj zabavnega z mačkami.“

Spodaj si lahko ogledate kratek prispevek o njem.

Veronika Sivka