VIDEO: Gorski maček Elgee

Bill in Mary Ann sta navdušena pohodnika. Billa je nekdo obvestil o mački, ki se nahaja na vrhu gore. Kot ljubitelj živali, se je Bill odločil, da gre po mačko, a izkušenj z lovljenjem brezdomnih mačk ni imel. Skupaj z Mary Ann in živolovko na hrbtu sta se odpravila na vrh gore v upanju, da ujameta brezdomnega mačka.

Pot do vrha je zelo strma in visoka, polna kamenja. Počasi sta se povzpela na vrh, mačke pa nista zagledala nikjer. Naenkrat je Bill zaslišal stavek ”tam je mačka, tam je mačka”, ki ga je izrekla ženska iz druge skupine.  Živolovko sta postavila na mesto, kjer se je maček zadrževal. Par minut kasneje so se vratca kletke zaprla in maček je bil na varnem.

Poimenovala sta ga Elgee in vsi trije so se počasi odpravili nazaj v dolino. Elgee je bil med spustom zelo miren. Bil je zelo umazan in podhranjen. Bill in Marry Ann sta bila v dvomih, ali naj Elgeeja posvojita ali pustita v začasnem skrbnišvu, a tudi sama sta vedela, da bi bila škoda ne posvojiti takšnega mačka. Prve dni se je Elgee skrvial in ne preveč gibal naokrog, sčasoma pa se je na nov dom in svoje ljudi navadil ter zaživel na polno kot pravi maček. Z Marry Ann se Elgee včasih pogovarja, Billu pa obvezno vsak večer uredi brado. Življenje brez Elgeeja bi bilo dolgočasno.

Doroteja Turković