VIDEO: Goma: muc, ki združuje sezam in deskanje na snegu

Vsi skrbniki muc bi zagotovo pritrdili, da so mačke prav zares naše najboljše prijateljice. Le kdo nas bolje potolaži, ko smo slabe volje, ali pa se stisne k nam v objem po napornem dnevu? Njihova brezpogojna ljubezen je nekaj najlepšega na svetu!

Točno to si je mislila tudi Sachie Tani, ki se je po tem, ko je odpotovala študirat dizajn v Vermont, počutila zelo osamljeno. Zato si je omislila mačjo družbo – kmalu si je stanovanje delila s prikupnim himalajcem Gomo (ime v japonščini pomeni »malo sezamovo seme«). Goma je Sachie krajšal čas s tipičnimi mačjimi norčijami in Sachie se je domislila spletnega bloga o svojem ljubljencu. Na blog je nalagala posnetke, ki jih je sprva delila s svojo družino na Japonskem. Goma je tako z majem 2007 najprej postal družinski zvezdnik. Nato pa so blog začeli prebirati tudi drugi in kmalu se je velika spletna skupnost, za katero je znano, da obožuje mačke, začela zanimati za Gomove dogodivšine, kaj počne in kako se ima.

Poleg bloga so Gomovi posnetki dosegljivi tudi na YouTube kanalih StuckinVermont in Sachie Tani, kjer si jih je že v prvih 2 letih ogledalo skoraj 100.000 ljudi. Najpopularjenjši je posnetek Cat VS Cotton Candy (Maček proti sladkorni peni), ki ima že preko 180.000 ogledov.

Sachie niti približno ni pričakovala, da bo Goma postal tak superzvezdnik. Glede na to, da ima Sachie tudi ustvarjalno žilico, pa je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo njen kosmatinec pristal tudi na ilustracijah, nalepkah in značkah. Pika na i Gomovi slavi je bila ponudba športnega giganta Burton-a, ki je podobe mačjega lepotca vključil na svoje snežne borde in oblačila.

Nekaterim muckom je glamurozno življenje na očeh svetovne javnosti res usojeno! A Gome zvezdniško življenje kljub temu ni posrkalo vase, zato ostaja zvest sebi, svoji Sachie in običajnemu mačjemu življenju.

Urša Lesar