VIDEO: Gluhi mucek si je izbral najboljšo družino

Kruta usoda se je poigrala z našim mačjim junakom.  Rojen na ulici je ostal sam. Izgubil je mamo in očeta, tudi ostali sorojenci so žal poginili. Sreča se mu je nasmehnila, ko ga je našla ena izmed  prostovoljk društva za zaščito živali. Od takrat naprej se mu je življenje močno spremenilo.

Ko so mucka našli na ulici, je bil v zelo slabem stanju. Podhranjen in v močnih bolečinah. Okužen je bil z ličinkami zajedavcev, ki so ga dobesedno jedli. Odpeljali so ga v lokalno veterinarsko postajo in mu nudili vso potrebno oskrbo. Kljub slabemu stanju se je naš junak boril in izrazil voljo do življenja. Vsekakor je moral že takrat čutiti, da mu je vesolje namenilo lepo življenje, za katerega se je vredno boriti.  Vsak dan se je pridno oklepal svoje stekleničke z mlekom in jo z veseljem izpraznil. Pridno je jedel in rastel. Poimenovali so ga Kralj.

Ko je bil Kralj star okrog tri tedne, je začel kazati znake gluhosti. Njegova gluhost pa ga ni ovirala, bil je pogumen in je vsakodnevno napredoval. Ko je bil Kralj zdrav in pripravljen za odhod v nov dom, je zanj slišala Kristina. Gospa je bila skrbnica dveh gluhih muck. »Ko sem slišala njegovo zgodbo, sem vedela, da ga jaz potrebujem in on nas,« pravi Kristina.

Po desetih dneh se je Kralj počutil, kot da se je znova rodil. Kristinini mački sta ga takoj ljubeče sprejeli, kot bi bil njun. Postali sta njegovi zaščitnici. Imel je nov dom.

Naš mali junak je užival v vsakem slehernem dnevu. Nanj pa so pazile budne oči, nove »mačje« družine.

Kralj je pravi borec, ki je vedel, da ga v življenju čakajo lepe stvari. V sebi je imel neizmerno moč in vero. Zaupal je pravim ljudem, ki so mu podarili novo življenje. Poglejte si posnetek malega borca, naj vam polepša dan.

Lidija Puš