VIDEO: Enostavne mačje igrače, ki jih bo mačka oboževala

Mačke so kljub mirni naravi izredno igriva bitja, ki obožujejo igro z različnimi igračami. V namen popestritve igre z novimi igračami pa vam v spodnjem video prispevku predstavljamo, kako narediti enostavne mačje igrače, ki jih bo vaša mačka oboževala.

Ribica iz nogavice

Prva mačja igrača, ribica iz nogavice, je narejena preprosto iz nogavice, papirja in posušene mačje mete. V nogavico damo najprej trakove časopisnega papirja, nato vsujemo notri posušeno mačjo meto in na vrhu le te dodamo še en sloj trakov časopisnega papirja. Vse skupaj zavežemo in dobro pretresemo, da se mačja meta lepo porazdeli. V zadnjem koraku ostanek nogavice preoblikujemo v rep ribice tako, da izrežemo ostanek in naredimo obliko repa.

Cofek na palčki

Med enostavne mačje igrače sodi tudi cofek na palčki. Zanj potrebujemo volno, kos kartona, škarje in nekaj peres. V prvem koraku kos kartona izrežemo v obliko črke U. Volno ovijemo okoli obeh koncev, dokler ne dosežemo želene debeline. V naslednjem koraku nato v prosti sredini, kjer ni kartona, zavežemo volno skupaj s kosom volne. Volno nato odrežemo na obeh straneh, kjer se le ta zavije in odstranimo karton. Cofek malo obrežemo, da bo le ta dobil lepo obliko, nanj privežemo nekaj peres in nato vse skupaj privežemo na palico.

Idej za enostavne mačje igrače je veliko, zanje pa ne potrebujete veliko. Dovolj so nogavice, papir, volna in ostale stvari, ki jih imate doma. Največ kar potrebujete, pa je čas in volja. Z nekaj kreativnosti lahko ustvarite pravo mačjo igralnico. Vsekakor pa je pomembno, da smo ob igri s temi igračami vedno prisotni, če že ne sodelujemo v sami igri z mačko. 

Za še več idej in podrobnejši vpogled v izdelavo preprostih mačjih igrač pa si poglejte spodnji video prispevek.

Vesna Kropf