VIDEO: Bučko je zaposlen v zavetišču

Zagotovo veste, da so mački odlični terapevti. Zdravijo krvni tlak, depresijo in so preprosto čudovite. Skrbniki mačk vemo, koliko ljubezni premorejo ta živa bitja. Naslednja zgodba to le potrjuje.

Spoznajte Bučka, on ni običajen muc. Je izjemen muc, katerega poslanstvo je pomagati živalim, ki jih pripeljejo v zavetišče. Ja, prav ste prebrali. Bučko je pravi mačji terapevt. Njegove sposobnosti so prepoznali nekega dne, ko so v zavetišče pripeljali močno poškodovano divjo gos. Gos je bila seveda prestrašena in nemirna, a Bučko ni okleval in ji nemudoma pomagal. Ležal je poleg nje, jo pomiril in ji dal vedeti, da bo vse v redu. Njegovi dotiki so bili magični.

Vendar se zgodba tu ne konča, njegova sočutnost ne pozna meja. Čez nekaj časa so v zavetišče pripeljali podgano po imenu Batman. Bučko ji je takoj ponudil svoje tačke, niti pomislil ni da bi ji storil kaj hudega. Odšel je v kletko in jo negoval, tudi ona mu je vračala vso pozornost. Začelo se je prelepo prijateljstvo.

Bučko ima posebno vlogo v zavetišču. Žal zavetišče vsakodnevno sprejema zavržene ali odvzete živali. Vsaka od njih ima svojo zgodbo, ki ni prijetna. Živali so pod velikim stresom, prestrašene, saj je zanje to velika travma. Bučko vsakemu novemu članu zavetišča nudi svojo toplino in skrb. Sporoča jim naj jih ne bo strah, saj bo vse v redu. Oglejte si spodnji video. Naj Bučko očara tudi vas.

 

Lidija Puš