VIDEO: 2 mački + 50 škatel = ogromno zabave!

Mačja ljubezen do škatel je postala že prav pregovorna. Še vedno ni popolnoma jasno, zakaj mačke izmed vseh igrač najbolj obožujejo prav preproste kartonaste škatle, a nekaj je gotovo: naj bo to majhna škatla, velika škatla, plastična škatla, škatla pravilne ali nepravilne oblike – če bo kakšen predmet zares pritegnil mačjo pozornost, bo to prav pravokotni zabojnik! Znanstveniki menijo, da oboževanje škatel izvira iz mačje narave, saj mačke lovijo iz zasede. Škatle jim po tej teoriji zagotavljajo varno zatočišče, iz katerega lahko neopazno prežijo na svoj plen.

Mačkona Cole in Marmalade pa je njun skrbnik razveselil ne le z eno ampak s kar 50 škatlami! Z namenom razveseliti svoja ljubljenca si je priskrbel plato kartonastih škatel, iz njih izdelal labirint, izrezal še dodatne luknje za prehode med posameznimi prostorčki in svojo dnevno sobo spremenil v pravo mačje zabavišče!

Cole in Marmalade sta novo pridobitev nemudoma postavila na testiranje in videti je, da je mačje igralo test prestalo z odliko. Mačkona sta med raziskovanjem poplave rjavih ploskev seveda neskončno uživala. Škatle so sicer vse enake višine, zato sta muca povečini skakala iz ene škatle v drugo. Dobrodošla nadgradnja labirinta bi bile škatle različnih velikosti, višin in oblik, pa tudi kakšen skrit priboljšek, ki bi prav gotovo še dodatno vzbudil mačjo radovednost. Vendar pa se Cole in Marmalade prav gotovo nič ne pritožujeta – le malo mačkonov je deležnih takšega igrivega razvajanja!

Kaj pa vi, bi svojim mačjim razvajenkam privoščili takšno igrišče?

Urša Lesar